Beste lezer of lid van Dé Blog Trainer Community,

November is al weer aangebroken. Dat is in ieder geval de maand van mijn oude jaar. Na 28 november mag ik er weer een jaartje bijtellen.

Van de 100 dagen zijn er nog 54 over.

Sinds 22 september ben ik bezig om 100 blogs te publiceren. In dit artikel daar meer over.

Dat dagelijks publiceren is een onderdeel van een strategie die ik heb ingezet om 50.000 pageviews te halen binnen 3 maanden tijd. Vandaag ga ik de resultaten daarvan tot nu toe met je delen. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat ik het met deze strategie niet ga halen. Daar moet dus iets wijzigen.

Iedere maand geef ik je een kijkje in mijn blogkeuken en hoe het staat met mijn cijfers, doelen en resultaten.

En natuurlijk mijn successen. Dat wat goed gaat met jou delen en laten zien wat voor mooie resultaten ik behaal en jij dus ook kunt behalen. Daarmee wil ik je inspireren dat wat onmogelijk lijkt ook voor jouw blog haalbaar is.

Successen die ik in oktober mocht vieren

LIVE Workshop

De afgelopen jaren heb ik verschillende trainingen over bloggen gegeven. Ik mag graag lesgeven en voor groepen staan. Dat heb ik het afgelopen jaar enorm gemist. Daarom heb ik besloten weer een aantal data te prikken om trainingen te gaan geven. De eerste datum is geprikt en vastgelegd om een LIVE Workshop te gaan geven.

Ik heb er zin in!

Artikel gedeeld

De afgelopen maand schreef ik een artikel over mijn grootste inspiratie. Het was een heerlijk artikel om te schrijven, want het gaf me tijdens het schrijven een paar mooie inzichten over mezelf en mijn doelen en mijn pad daarnaar toe. Vooral ook hoe ik mijn leven wil inrichten en vormgeven.

De persoon over wie het ging, Esther Jacobs, stuurde ik een berichtje dat ik dit artikel had geschreven. Ik kreeg prompt een bericht terug dat ze het gaaf vond en dat ze het ging delen op Facebook. En daar kreeg zij weer een aantal leuke reacties op.

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Andere successen om te noemen

 1. Start van een nieuw boek in de NaNoWriMo maand en ik lig mooi op schema. Doel is om in november 50.000 woorden te schrijven. Dat betekent iedere dag minsten 1.667. Op het moment van schrijven zit ik op 8914 woorden die ik verdeeld over 5 dagen schreef. Op het moment van publiceren van dit artikel zal ik ruim over de 10.000 woorden zijn.
 1. De website van Strijkkralen trekt meer en meer bezoekers. Dit is een website waar ik meer prioriteit aan wil geven de komende tijd. Want met weinig moeite, bereik ik steeds meer en meer bezoekers. Meer bezoekers betekent meer conversie. Nu nog via Adsense en Bol.com. Straks via een eigen product.

Er komen steeds meer kansen en mogelijkheden voorbij om oude ideeën nieuw leven in te blazen en daar ben ik heel blij om.

Hoe ik dat bereik? Door toch regelmatig even over Facebook te wandelen. De meeste interactie vindt plaats in groepen waar ik lid van ben. Een paar groepen is dan ook heel waardevol voor mij. Onder andere de groep Leiders met een missie van Hugo Bakker. Deze groep is onderdeel van zijn passief inkomen programma.

De cijfers van De Blog Trainer oktober 2017

Mijn hoofddoel voor 3 maanden is om 50.000 pageviews te realiseren. Dit aantal heb ik niet gesplitst in maandelijkse doelen.

Belangrijkste doel voor september was om vanaf 22 september ieder dag een artikel te publiceren.

Mijn resultaten zijn:

 • 32 blogartikelen gepubliceerd.

Hoewel er 46 dagen van de 100 voorbij zijn, was ik niet in staat iedere dag te publiceren. De content voor deze blogs moet nog gemaakt worden. In oktober had ik te maken met de herfstvakantie. Op zich geen probleem, maar als je twee kinderen van 6 hebt die de hele dag thuis zijn, een vrouw die werkt, is dat een enorme uitdaging.

Ik voelde me er ontzettend schuldig over. Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik lief mag zijn voor mezelf. Mijn gezin heeft een belangrijke plek inmijn leven en die stond die week en de week daarna voorop.

Zie het als een excuus, smoes, reden of argument. Het zij zo… 😉

Aantal bezoekers: 1.194 en Pagina weergaven: 1.908

Esther Molenaar - Dé Blog Trainer

Ik ben gestopt met de posts op mijn Facebookpagina. Het koste me eerder likes, dan dat het me likes opleverde.

In mijn groep kwam ik erachter dat leden iedere post zien, bekijken en dat er leden zijn die reageren met een like of reactie. De respons is dus veel hoger.

De strategie die ik hanteerde ga ik aanpassen op wat wel werkt voor mijn blog en voor mij en voor de interactie met de leden van de groep.

Wil je meekrijgen wat ik zoal ga doen, dan is een lidmaatschap van de besloten groep De Blog Trainer aan te raden.

Conclusie:

Een strategie hanteren is belangrijk, maar als het niet werkt is het tijd om de strategie aan te passen. De maand november staat in het teken van een hernieuwde en aangepaste strategie die ik ga uitrollen in mijn groep.

Voor mij is dat super spannend, want er zijn activiteiten waar ik een drempel voor over moet.

Overige cijfers:

 1. De besloten Facebook groep (Dé Blog Trainer) bevat 642 leden
 2. De pagina Dé Blog Trainer telt 690 likes (aantal daalt jammer genoeg)
 3. Totale optins op De Blog Trainer.nl zijn 1196
 4. Strijkkralen en zo! Kreeg in oktober 3.221 bezoekers te verwerken met 8.271 pagina weergaven

De lessen die ik heb geleerd

1. Een strategie

Om je doel te halen is een strategie belangrijk, maar als het niet werkt is het tijd voor een andere aanpak.

Niet meer op blindstaren.

 

2. Volharding

Ik mag ook lief zijn voor mezelf. Ik hoef me niet schuldig te voelen als er iets niet gebeurd. Het is eerder een kwestie van aanvaarden en omarmen, zodat er ruimte komt om de volgende stappen te zetten.

Voor november

Waar ik de komende maand aan werk:

 • Content voor Strijkkralenenzo.nl schrijven
 • Live workshop van 14 december promoten
 • Dagelijks affirmeren
 • Content voor Dé Blog Trainer creëren
 • NaNoWriMo voltooien

Wat ga jij doen?

Met dit blog wil ik laten zien waar ik sta en waar ik mee bezig ben. Transparant zijn over cijfers. Er lijkt wel een taboe op te rusten. Een not-done onderwerp. MAAR, als je hier bent aanbeland, bij deze alinea, dan is het duidelijk dat jij ook een succesvol blog wilt en nieuwsgierig bent hoe je dat kunt bereiken.

Waar sta jij?Deel je antwoord hieronder in het commentaarveld. Laat je inspireren door anderen en inspireer anderen met jouw verhaal.

Op jouw blogsucces!
Esther Molenaar

PS Deel dit artikel met je netwerk via de social media knoppen aan de linkerkant, zodat ook zij kunnen profiteren van de inhoud.